Jump to content

BoXon

Administratör
 • Innehållsräknare

  210
 • Gick med

 • Senast aktiv

 • Dagar vunna

  6

Alla inlägg av BoXon

 1. BoXon

  Farming Simulator 19

  Nu på tisdag den 20 November släpps det som många har längtat efter, såklart Farming Simulator 19! Vi på FSSweden hade turen att få testa på spelet redan innan lanseringen, och för er som missade streamen så finns det tillgänglig ett tag till att titta på i efterhand. [Här] För er som inte köpt spelet ännu så hittar ni det enklast på Farming Simulators egen hemsida, eller via Steam. Vi ses på åkrarna!
 2. BoXon

  Farming Simulator 19

  Nu på tisdag den 20 November släpps det som många har längtat efter, såklart Farming Simulator 19! Vi på FSSweden hade turen att få testa på spelet redan innan lanseringen, och för er som missade streamen så finns det tillgänglig ett tag till att titta på i efterhand. [Här] För er som inte köpt spelet ännu så hittar ni det enklast på Farming Simulators egen hemsida, eller via Steam. Vi ses på åkrarna! View full nyhet
 3. Kommer inte ihåg vad tillägget heter, men ganska säker på att du behöver ett script som heter något i still med "animateddoors". Säker på att du har det aktiverat och namngett dörrarna korrekt?
 4. Mycket att stå innan det är dags att flytta till FS19! Hoppas vi får ser fler bilder av dina karta.
 5. Nu är det lite drygt en vecka kvar innan Farming Simulator 19 lanseras, vad hoppas ni på har förändrats/förbättrats? Vilka förväntningar har ni? Själv ser jag fram emot att få upp suget för Farming Simulator igen och hoppas på ny förbättrad grafik och fysik!
 6. Hej! Ursäkta sent svar, för tillfället tillhandahåller vi inga servrar för Farming Simulator.
 7. Den 4 September slocknade FSSweden efter att vår server havererade, vi har nu flyttat till en ny och förhoppningsvis så skall FSSweden fungera som vanligt igen inom en snar framtid. Vissa delar av sidan kanske fortfarande inte fungerar som dem ska ännu, och vi ber er som användare att kontakta oss om ni finner något fel. Eftersom vår mailserver för tillfället ligger nere så har vi ingen möjlighet att svara på e-post för tillfället, kontakt sker därför genom att skapa en tråd i forumet. Detta kan även medföra att det kan vara svårt att registrera nya konton för tillfället. Dem bästa nyheten är ändå att alla filer har kunnat återskapa och att ingenting har gått förlorat!
 8. Den 4 September slocknade FSSweden efter att vår server havererade, vi har nu flyttat till en ny och förhoppningsvis så skall FSSweden fungera som vanligt igen inom en snar framtid. Vissa delar av sidan kanske fortfarande inte fungerar som dem ska ännu, och vi ber er som användare att kontakta oss om ni finner något fel. Eftersom vår mailserver för tillfället ligger nere så har vi ingen möjlighet att svara på e-post för tillfället, kontakt sker därför genom att skapa en tråd i forumet. Detta kan även medföra att det kan vara svårt att registrera nya konton för tillfället. Dem bästa nyheten är ändå att alla filer har kunnat återskapa och att ingenting har gått förlorat! View full nyhet
 9. Jag kanske ha fel, men jag kan tänka mig att det är dessa värden du skall ändra på: minRpmColor="0.3 0.3 0.3 5" <-- Röken vid minsta motorvarv maxRpmColor="0.0 0.0 0.0 5" <-- Röken vid högsta motorvarv Formatet är troligtvis "Red Green Blue Transparancy", men jag kan som sagt ha jätte fel, men testa!
 10. Hej! Filen är godkänd.
 11. BoXon

  Forum meddelanden

  Detta är inte någon medveten spärr ifrån vår sida och skall nu vara åtgärdat.
 12. Det är texturerna som inte laddas in. Kontrollera att du har rätt sökväg till dem (och att du har inkluderat dem i mappen/zip-filen med din karta i. Ibland lägger Giants till lite egna sökvägar när man håller på med någonting i GE som för stunden fungerar fint, men inte lika bra i spelet. Se till att sökvägarna är utifrån kartans mapp. Dv.s såhär: I mappen/zipfilen så har du kartans i3d fil, men även flera mappar för t.ex ljud, textures och annat. Sökvägen för texturerna skall då vara /textures/ladugard.dds (exempelvis) och inte C:\massa\mappar\och\onodigt\minkarta\textures\ladugard.dds eller något annat, ibland kan det se ut såhär också: \..\..\minkarta\textures\ladugard.dds vilket också är fel.
 13. BoXon

  Färja

  Det finns nog många som kan tänka sig bygga en färja till FS17, men problemet är som sagt att kartan måste vara anpassad för det. Man måste anpassa djupet på vattnet för att färjan skall gå att "köra" på botten. Är kartan inte anpassad så kommer ju färjan troligtvis att köra långt under vattenytan vilket ju inte är helt ultimat.
 14. BoXon

  Färja

  Är det någon speciell karta som du har i åtanke att använda denna färja på? Farming Simulator har i dagsläget ingen fysik för att ha flytande båtar, därför måste man bygga båtarna som ett vanligt fordon, fast med osynliga hjul. Kan vara bra att veta.
 15. Nej det är väl inget fel med det, men dem flesta spelar nog FS17 nu för tiden.
 16. Om svaret hjälpte dig så markera det gärna som "Bästa svar" genom att klicka på den gråa "bocken" på vänstersidan av inlägget som hjälpte dig.
 17. Hej! Jag förutsätter att du sparar alla delar som har med kartan att göra i en mapp någonstans medans du håller på med den i GE? Exempelvis C:\Desktop\MinKarta Kopiera den mappen till: C:\Users\Ditt användarnamn här\Documents\My Games\FarmingSimulator2017\mods Öppna därefter kartan i GE via den nya sökvägen för att göra ändringar och jobba vidare med kartan. När du sedan vill dela med dig av kartan till någon så måste du "zippa" mappen. Markera allt innehåll i mappen, högerklicka och välj "Skicka till" -> "Komprimerad mapp" och välj sedan ett lämpligt namn på din modd/karta. Tänk också på att i båda fallen så behöver du ha en "giltig" modDesc.xml som beskriver modden för Farming Simulator och innehåller information om sökvägar och vad det är för någonting.
 18. BoXon

  Jonsboda

  Ladda ner tror jag nog inte du har några problem med. Men du behöver antingen 7-zip eller Winrar (eller liknande) som kan öppna .rar filer. I RAR filen finns 3st zip filer som du sedan skall packa upp i din moddmapp.
 19. Är det verkligen till FS15 du söker spelkompisar?
 20. För att öka chansen att få hjälp/svar på din fråga så föreslår jag att du letar upp modden i fråga för FS15 och länkar till den här, så att andra här på FSSweden lätt kan hitta den och försöka konvertera den.
 21. Ljudfil? Låter som att du inte har WinRAR alternativt 7-Zip installerat. Filen är ett komprimerad i formatet RAR och behöver packas upp då den innehåller 3st zip filer som du skall placera i din modmapp. Följ sista stycket i denna guide på FSSweden så borde det fungera för dig.
 22. Det här behöver du: 7-Zip (www.7-zip.org) Information Att installera "moddar" och "mod-packs" för Farming Simulator 15 är varken svårt eller tidskrävande. För att installera en vanlig mod som du laddat ned är processen oftast mycket enkel, du sparar helt enkelt den ZIP-fil du tankat hem i din mods mapp. Vissa "moddar" (mod-packs) kräver dock marginellt mer arbete, i den här guiden får du lära dig hur du gör för att få dina "moddar" att fungera i spelet. (Förutsätt att "modden" är ägnad för FS15) Installera vanliga moddar (.zip) Vanliga moddar i filformatet .zip sparar du i mappen: C:\Users\Din-Användare\Documents\My Games\FarmingSimulator2015\mods Skulle du råka spara den på någon annan plats på datorn flyttar du den helt enkelt till ovannämnda mapp efter det att nedladdningen har slutförts. Installera "mod-packs" (Eller "moddar" med filändelsen .rar) I vissa fall när du tankar ner exempelvis "mod-packs" som oftast är ett arkiv med flera "moddar" i så har dessa packats ner i filformatet .rar. När nedladdningen har slutförts så öppnar du .rar filen med 7-Zip och bör då finna en eller flera .zip filer. Packa upp/Extrahera dessa .zip filer till mappen: C:\Users\Din-Användare\Documents\My Games\FarmingSimulator2015\mods
 23. Det här behöver du: Notepad++ (www.notepad-plus-plus.org) Eller annan texteditor Information Att konfigurera två joystickar för Farming Simulator 15 kan vara knepigt eftersom spelet i vissa fall har svårt att konfigurera flera enheter (joystickar) samtidigt. Detta problem visar sig oftast genom att allt du försöker tilldela ges samma axel. Exempelvis kanske "Lift frontloader arm" och "Lift frontloader tool" båda tilldelas Axis 6, oavsett vilket håll du drar joysticken åt. Har du inte detta problem när du försöker konfigurera dina joysticks så kan du bara följa det spak-schema som finns längst ner i denna guide. Du konfigurerar då dina joystickar som du normalt gör i andra spel genom att föra spaken åt det håll du vill tilldela funktionen. Den här guiden riktar sig dock till dem användare som har problem med den inbyggda funktionen och därmed behöver konfigurera sina joystickar manuellt. Steg 1 Det första steget är att ta reda på vad dom olika axlarna på din joystick heter, detta kan skilja sig åt beroende på vilken joystick/tillverkare du har. Exempelvis för Thrustmaster 16000M är axlarna enligt följande: AXIS_5 = Fram/Bak AXIS_4 = Vrid höger/vänster AXIS_1 = Vänster/Höger AXIS_6 = Gasreglage Om du har en annan joystick modell måste du kontrollera ovanstående värden och istället använda dessa, isåfall gör du såhär: 1. Koppla ifrån alla joystickar, rattar, pedaler och styrenheter (ex. PS3/Xbox kontroller) ifrån datorn. 2. Koppla in en av joystickarna i datorn. 3. Starta Farming Simulator 15. 4. Gå till Options > Controls 5. Hitta raden "Lift frontloader arm" och tryck på rutan för "Gamepad" 6. Dra nu joysticken åt vänster och anteckna vilken "Axis" som tilldelas. 7. Tryck på rutan för att tilldela en annan axis igen. 8. Repetera steg 6 & 7 tills du antecknat ALLA axlar på din joystick (fram/bak, höger/vänster, vrid höger/vänster, gas) 9. Du bör nu ha något som liknar värdena för Thrustmaster 16000M ovan (eventuellt med andra AXIS) 10. Stäng av Farming Simulator 15 Om du har två joystickar av samma typ kan du tillämpa dessa värden för båda, har du däremot exempelvis en Thrustmaster 16000M och en Logitech Extreme 3D så behöver du repetera ovanstående 10 steg igen för att få fram namnen på axlarna även på den andra joysticken. Vill man kan man även tillämpa ovanstående för att ta reda på vad alla knapparna på joysticken "heter". Tryck då på knappen istället och låt joysticken vara centrerad. Du bör få ett värde liknande BUTTON_1. Steg 2 För att kunna konfigurera dina joystickar behöver du även ta reda på vilket "id" spelet tilldelar dem. 1. Koppla in alla joystickar, rattar och pedaler som du vill använda för att spela. 2. Starta Farming Simulator 15 3. Gå till C:\Users\Din-Användare\Documents\My Games\FarmingSimulator2015\ 4. Öppna log.txt Högt upp i log.txt finner du en text liknande denna: Input System Keyboard enabled Mouse enabled Gamepad/Joystick enabled Force Feedback disabled Name: T.16000M Name: T.16000M Name: Driving Force GT Vad vi är intresserade av är den här biten: Name: T.16000M Name: T.16000M Name: Driving Force GT T.16000M = Namnet på den joystick som används i guiden. Driving Force GT = Namnet på den ratt som används i guiden. Vad vi är intresserade av är i vilken ordning dessa står eftersom detta är den ordning som spelet använder för att tilldela varje joystick ett id från 0 och uppåt. I detta fallet är det alltså: Joysticknamn Device-Id Name: T.16000M 0 Name: T.16000M 1 Name: Driving Force GT 2 Anteckna detta. OBS! Device-Id kan ändra sig om du kopplar in joystickarna i andra USB-ingångar än dem du använde vid denna konfiguration. Flyttar du om anslutningarna för dina joystick kan du därmed behöva repetera detta steg. Steg 3 När du har värdena på vad alla axlar och knappar på din joystick kan du använda dessa för att manuellt konfigurera dina inställningar. 1. Gå till C:\Users\Din-Användare\Documents\My Games\FarmingSimulator2015\ 2. Öppna inputBinding.xml med Notepad++ 3. Det du i huvudsak är intresserad av är följande: AXIS_FRONTLOADER_ARM = Kran upp/ner AXIS_FRONTLOADER_TOOL = Kran höger/vänster AXIS_FRONTLOADER_ARM2 = Kranbom in/ut AXIS_FRONTLOADER_TOOL2 = Utskjut kranbom in/ut AXIS_FRONTLOADER_TOOL3 = Vrid gripklo höger/vänster AXIS_FRONTLOADER_TOOL4 = Grip öppna/stäng 4. Ändra en rad i taget efter ditt eget tyckte, exempelvis såhär: <axis name="AXIS_FRONTLOADER_ARM" category="VEHICLE" key1="KEY_j" key2="KEY_n" key3="" key4="" button="" axis="AXIS_5" device="1" invert="false" mouse="MOUSE_BUTTON_LEFT" mouseAxis="y" button1="" button2="" visible="true" /> Som du ser är name=AXIS_FRONTLOADER_ARM satt till att axis=AXIS_5 på device="1", dv.s i detta fallet dra joystick 1 fram/bak styr kranen upp och ner. 5. Repetera steg 4 tills alla axlar för kranen är konfigurerade. 6. Spara OBS! Var noga med att hålla isär joystickarna så att du exempelvis inte ställer in ALLA axlar till samma device. TIPS! Ställ in en joystick i taget och "bestäm" dig exempelvis i förväg för att device 0=Vänster joystick och 2= Höger joystick. Skulle det inte stämma i spelet sedan, utan att kontrollerna för vänster joystick hamnat på den joystick du har till höger kan du bara skifta om sifforna för device på raderna, så att 0 blir 1 och vice versa. Nu är dina joystickar äntligen redo att användas i Farming Simulator 15! Spak-schema
×
×
 • Skapa ny...